ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟ
5 ΜΕΡΕΣ 15-19/9/2024

…μια ιδιαίτερη 5ήμερη εκδρομή στον επί γης «Παράδεισο»!

Βόρειο & Νότιο Πήλιο με προαιρετική κρουαζιέρα στη Σκιάθο

ΑΦΗΣΣΟΣ- ΜΗΛΙΕΣ-ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ-ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ-ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΗΛΕΙΑΣ-ΒΥΖΙΤΣΑ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ-ΒΟΛΟΣ

5 ΜΕΡΕΣ                              15 – 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα Κυριακή (15/09): Αναχώρηση στις 07:45 το πρωί από το Δημαρχείο της πόλης μας. Μέσω Καβάλας, Θεσσαλονίκης και με ενδιάμεση στάση, άφιξη το μεσημέρι στο Βόλο. Πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, μία από τις μεγαλύτερες επαρχιακές μεγαλουπόλεις  και η μεγαλύτερη πόλη της Θεσσαλίας , εμπορικό λιμάνι και σημαντικό βιομηχανικό κέντρο. Ελεύθερος χρόνος μέσα στην πόλη του Βόλου. Αξίζει να περπατήσετε στην πεζοδρομημένη λεωφόρο Αργοναυτών, στην οποία ξεχωρίζουν η «Αργώ» , «σήμα κατατεθέν» της πόλης, αλλά και το σκαρί της σύγχρονης Αργούς (κατασκευασμένο κατ’ εικόνα του αρχαίου). Γεύμα ατομικά στα γνωστά τσιπουράδικα  της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Άφησσο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Δευτέρα (16/09): Πρωινό και αναχώρηση στις 09:00 για μια εκδρομή στο Βόλο και το Βόρειο Πήλιο. Πρώτη στάση στην αγορά που βρίσκετε επάνω από το λιμάνι. Στις 12:00 αναχώρηση για βόλτα στο Βόρειο Πήλιο, ένα από τα γραφικότερα μέρη της πατρίδας μας, το πασίγνωστο βουνό των Κενταύρων το καταπράσινο  Πήλιο. Θα επισκεφθούμε τα χωριά του Πηλίου, με στάση για καφέ στο χωριό Μακρινίτσα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, με καταπληκτική θέα στο Βόλο και το λιμάνι. Τα σπίτια δίπατα και τρίπατα, όλα σκεπασμένα με τις χαρακτηριστικές πηλιορείτικες πλάκες και το ένα πίσω από το άλλο μοιάζουν να κρέμονται στην απότομη πλαγιά. Στην συνέχεια γεύμα ατομικά στην Πορταριά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Τρίτη (17/09): Προαιρετική κρουαζιέρα στην Σκιάθο: Πρωινό και αναχώρηση για μια προαιρετική ημερήσια εκδρομή-κρουαζιέρα στην πανέμορφη Σκιάθο από το λιμάνι της Πλατανιάς. Θα διέλθουμε μέσω Αργαλαστής και Λαύκου. Επίσκεψη στο σπίτι του Παπαδιαμάντη κοντά στο λιμάνι, το οποίο έχει διατηρηθεί, όπως όταν εκείνος πέθανε το 1911. Έπειτα, χρόνος ελεύθερος επί δίωρο για περίπατο στη μικρή χερσόνησο Μπούρτζι που χωρίζει το παλιό από το νέο λιμάνι και που στην είσοδό του δεσπόζει η προτομή του Παπαδιαμάντη. Φαγητό ατομικά. Δεύτερη στάση στην γνωστή παραλία Κουκουναριές για μπάνιο ατομικά. Το απόγευμα επιστροφή στην Άφησσο.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα Τετάρτη (18/09): Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Περνώντας από την Αγριά, Λεχώνια  θα  φτάσουμε  στις Μηλιές. Θα δούμε την πατρίδα του Άνθιμου Γαζή, που μαζί με τον Γρηγόριο Κωνσταντά και τον Δανιήλ Φιλιππίδη ίδρυσαν την Μηλιώτικη σχολή του γένους το 1814 . Στη κεντρική πλατεία των Μηλιών  βρίσκεται ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Εδώ στις 8 Μαΐου του 1821, ο Άνθιμος Γαζής ύψωσε τη σημαία της επανάστασης και σήμανε την εξέγερση κατά του Τουρκικού ζυγού. Στην συνέχεια, Βυζίτσα, Πινακάτες και Άγιος Γεώργιος Νηλείας για να καταλήξουμε στο πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό Καλά Νερά. Γεύμα ατομικά και χρόνος για μπάνιο στα νερά του Παγασητικού κόλπου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα Πέμπτη(20/09): Πρωινό στο ξενοδοχείο, συγκέντρωση αποσκευών και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής στις 09:30. Μέσω Λάρισας(Νιαβής),Κατερίνης  Θεσσαλονίκης(όπου και στάση στο Mall για τελευταία ψώνια & φαγητό ατομικά), Καβάλας άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.  ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ σε δίκλινο/τρίκλινο: 250€, ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 330€

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΠΕΚΑ,VOUCHER, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: * Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο. * Τέσσερις  διανυκτερεύσεις στο οικογενειακό ξενοδοχείο ΚΑΤΙΑ 2*  στην Άφυσσο. (Το ξενοδοχείο δεν διαθέτει ασανσέρ, έχει 4 ορόφους και οι αποσκευές σας μεταφέρονται στα δωμάτια από το προσωπικό!)* Τέσσερα προγεύματα σε μπουφέ. * Αρχηγό του γραφείου συνοδό. * Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης. *ΦΠΑ εντός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:  * Φόρο κλιματικής αλλαγής 6€ ανά δωμάτιο πληρωτέο μετρητοίς στον αρχηγό. *Φαγητά,  ποτά & ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr    

Ο Αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις