ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΙΑ 4 ΜΕΡΕΣ
13-16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

 

 

  ΔΕΚΑΠΕΝΑΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ!

Καρπάθια, Σινάϊα,  Μπρασώβ &  Βουκουρέστι

4 μέρες                    13 – 16 Αυγούστου 2024

     Θέλετε να γνωρίσετε το Παρίσι των Βαλκανίων… το ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ;

Ελάτε τότε μαζί μας να το απολαύσετε πραγματικά!

 …μια υπέροχη εκδρομή, που σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 13.08.2024.(550χλμ).

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης το πρωί & αναχώρηση στις 06:15 για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμένιου. Έλεγχος συνόρων και είσοδος στη Βουλγαρία. Στάση καθοδόν για καφέ. Γεύμα ατομικά στο πανέμορφο Βελίκο Τάρνοβο (δεύτερη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας στην ιστορία της).  Είσοδος στη Ρουμανία από τη γέφυρα της φιλίας στο Δούναβη. Η Ρουμανία των θρύλων και των παραμυθιών είναι μια χώρα διαφορετική: Δεν πρόκειται απλά για μια χώρα με ωραία βαλκανικά τοπία, γραφικά χωριά και ιδιαίτερη λαϊκή μουσική. Είναι μια μεγάλη και πλούσια σε αξιοθέατα χώρα, με πληθώρα μεσαιωνικών πόλεων και οικισμών, που συναγωνίζονται επάξια τις αντίστοιχες της κεντρικής Ευρώπης. Έχει επίσης υπέροχα και καλοδιατηρημένα κάστρα, καταπληκτική φύση, ενδιαφέρουσα λαογραφία και το πλουσιότερο φολκλόρ της Ευρώπης. Με αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα μοναστήρια της Μολδοβλαχίας και τις μεσαιωνικές πόλεις των Καρπαθίων, θα “ζήσουμε” το μυστήριο του Κόμη Δράκουλα, θα μάθουμε για τους θρύλους των Καρπαθίων και της Τρανσυλβανίας. Συνεχίζουμε για Βουκουρέστι. Άφιξη,  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μη ξεχνάτε το ξενοδοχείο μας βρίσκεται κοντά στο

Ιστορικό κέντρο της πόλης!  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14.08.2024.(380ΧΛΜ).

Πρόγευμα, νωρίς το πρωί & στη συνέχεια αναχώρηση στις 07:00, διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβας και περνώντας έξω από το Πλοέστι, φθάνουμε στην πόλη στολίδι της Ρουμανίας το Brasov. Πλημυρισμένο από τη Τευτονική κουλτούρα στην αρχή της Τρανσυλβανίας στα σύνορα με τη Βλαχία, θα σας εντυπωσιάσει με τις ομορφιές της. Περιήγηση στην παλιά πόλη, στα τείχη, στην Ελληνορθόδοξη και στην Μαύρη Εκκλησία. Χρόνος ελεύθερος στην υπέροχη αγορά της. Όσοι θέλετε να απολαύσετε την μεσαιωνική αυτή πόλη από ψηλά, δεν έχετε παρά να πάρετε το τελεφερίκ και να ανεβείτε στο λόφο Τάμπα, όπου το θέαμα θα σας αποζημιώσει. Γεύμα ατομικά εδώ. Στη συνέχεια θα πάμε στη Σινάϊα. Η Sinaia είναι μια πόλη και ένα ορεινό θέρετρο στην κομητεία Prahova της Ρουμανίας. Βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Muntenia. Η πόλη πήρε το όνομά της από τη Μονή Σινάια του 1695, γύρω από την οποία χτίστηκε. Το μοναστήρι, με τη σειρά του, πήρε το όνομά του από το Βιβλικό Όρος Σινά. Φημισμένο  κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών σήμερα. Επίσκεψη στο πανέμορφο μοναστήρι του Καντακουζηνού και τα θερινά ανάκτορα του Κάρολου “PELES’’. Αναχωρούμε στη συνέχεια για το Βουκουρέστι. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος για μια μπύρα στο “Caro cu Bere”. Διανυκτέρευση.

 3η ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ-Αγίου Πνεύματος 15.08.2024.(50χλμ).

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε χαλαρά την ξενάγηση μας στην πόλη με το πούλμαν. Η πρώτη αναφορά στο Βουκουρέστι γίνεται το 1459, όταν τη διεκδίκησε ο Βλαντ ο Παλουκωτής. Αρχικά γνωστό ως «ακρόπολη Dambovita», το Βουκουρέστι κοσμήθηκε με μεγάλο αριθμό παλατιών, πολλά από τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα. Στην περιήγησή μας μετά από την επίσκεψή μας στο «μουσείου του χωριού» και το Κοινοβούλιο θα δούμε: την αψίδα του Θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού , το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Επίσης στην περιήγηση μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο και την Ελληνική Εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα. Θα καταλήξουμε σε Εμπορικό κέντρο για αγορές και γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική έξοδος για διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.08.2024.(550ΧΛΜ).

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια  αναχώρηση στις 08:00 για επιστροφή. Διέλευση συνόρων από τη «γέφυρα της Φιλίας» του Δούναβη. Από εκεί διασχίζοντας την οροσειρά του Αίμου, άφιξη στο πανέμορφο Βελίκο Τάρνοβο(δεύτερη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας στην ιστορία της). Σκαρφαλωμένο σε απόκρημνους βράχους πάνω από τον ποταμό Γιάντρα, η «Πόλη των Τσάρων», ήταν η πρώην έδρα των μεσαιωνικών βασιλιάδων της Βουλγαρίας. Το φρούριο διαθέτει εντυπωσιακά οχυρωματικά τείχη, παρατηρητήρια, μπουντρούμια, βασιλικό παλάτι, 400 κατοικίες και 18 εκκλησίες, ενώ κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το Τσάρεβετς είναι ισχυρό σύμβολο της βουλγαρικής ιστορίας και υπερηφάνειας. Ελεύθερος χρόνος εδώ για μικρή περιήγηση και φαγητό ατομικά. Αναχώρηση για επιστροφή, άφιξη στα σύνορα Ορμενίου και είσοδος στην Ελλάδα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 280€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 370€

ΠΑΙΔΙ ΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 210€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Μεταφορά με πούλμαν υπερυψω μένο. * Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο

CCAPITOL HOTEL BUCHAREST 4*superior, (βαθμοί 8,5) σε κεντρικό σημείο  του Βουκουρεστίου (Ιστορικό Κέντρο).

* Τρία(3) προγεύματα σε μπουφέ. * Έμπειρο του γραφείου συνοδό. *Επίσημο ξεναγό.* Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης  με την ΑΝΑΞ. * Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 8€ το άτομο.(έως 75 ετών). & ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. *Εισόδους μουσείων * Την προαιρετική διασκέδαση. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

 

…το καλό ταξίδι, είναι δική μας υπόθεση!

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr