ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ & ΑΤΤΑΛΕΙΑ
9 ΜΕΡΕΣ 24/8-1/9/2024

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

  ΣΜΥΡΝΗ-ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΑΓΚΥΡΑ

9 ήμερη εκδρομή               24/08 – 01/09/2024

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

9ήμερη εκδρομή-προσκύνημα στις αλησμόνητες πατρίδες

Από Σάββατο 24 Αυγούστου έως Κυριακή 1 Σεπτεβρίου 2024

 

1η ΗΜΕΡΑ Σάββατο 24-08-2024 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ-ΣΜΥΡΝΗ

Αναχώρηση στις 05:30 π.μ. από τo Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  Άφιξη στο τελωνείο των Κήπων και σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων. Ακολούθως συνεχίζοντας το ταξίδι μας στην γειτονική χώρα, φτάνουμε στην Καλλίπολη και περνάμε στην απέναντι Μικρασιατική ακτή από την νέα πανέμορφη κρεμαστή γέφυρα. Συνεχίζοντας την παραλιακή διαδρομή μας φτάνουμε στο πολύ τραγουδισμένο Αιβαλί όπου γευματίζουμε κατ’ιδίαν. Συνεχίζουμε στο Ασκληπιείο της Περγάμου και αφού θαυμάσουμε το ξακουστό μνημείο, φτάνουμε στην πολύπαθη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ Κυριακή 25-08-2024 ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΑΤΤΑΛΕΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση. Ο σημερινός πρώτος προορισμός μας είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Αφροδισιάδας. Ακολούθως φτάνουμε στην Ιεράπολη (Παμούκκαλε) με το μοναδικό παγκοσμίως γεωλογικό φαινόμενο. Φαγητό στο Ντενιζλί και συνέχεια για την ξακουστή Αττάλεια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Εάν υπάρχει χρόνος θα επισκεφθούμε γειτονιές των τελευταίων Ελλήνων.

3η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα 26-08-2024 ΑΤΤΑΛΕΙΑ

Η ημέρα αυτή, μετά το πρόγευμα, είναι αφιερωμένη στα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης της Αττάλειας. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο, την Πέργη, το Θέατρο της Ασπένδου. Το βράδυ δείπνο και προαιρετικά διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ Τρίτη 27-08-2024 ΙΚΟΝΙΟ-ΠΡΟΚΟΠΙ-ΣΙΝΑΣΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Καππαδοκία, από την όμορφη παραλιακή διαδρομή. Άφιξη στο Ικόνιο και επίσκεψη στο μουσείο Μεβλανά. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φτάνουμε  στο Άκσαραϊ (Αρχελαϊς), γευματίζουμε και ατενίζοντας περιφερειακά την Νεάπολη (Νεβσεχίρ) φτάνουμε στο Προκόπι (Ούργκουπ), όπου αγίασε ο Άγιος Ιωάννης, ο Ρώσος. Αν έχουμε χρόνο θα επισκεφτούμε την περίφημη Σινασό, με τα θαυμάσια αρχοντικά και τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη 28-08-2024 ΚΑΡΒΑΛΗ-ΜΙΣΤΙ-ΛΙΜΝΑ

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία των σημαντικότερων οικισμών και μνημείων που άφησαν οι πρόγονοί μας. Μετά το πρόγευμα, πρώτα θα επισκεφτούμε τις κατακόμβες της Μαλακοπής και τον ανακαινισμένο Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Εδώ υπάρχει μεγάλη αγορά χειροποίητων χαλιών και αντίκες. Χρόνος για να γευματίσουμε, ατομικά. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την Καρβάλη με το θαυμάσιο Παρθεναγωγείο, τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου και τα λοιπά αξιοθέατα. Κατηφορίζοντας προς νότο περνάμε από την Αξό, όπου και ο θαυμάσια διατηρημένος Ιερός Ναός της Αγίας Μακρίνας. Συνεχίζοντας τη νότια διαδρομή στο Εσκί Γκιουμουσλέρ, όπου θα δούμε το λαξευτό μοναστήρι με τις πανέμορφες και πολύ καλά διατηρημένες αγιογραφίες. Επιστρέφοντας βόρεια, πρώτη μας στάση είναι στο Μιστί, όπου ο δισυπόστατος Ιερός Ναός των Αγίων Βασιλείου και Βλασίου. Στη συνέχεια μέσω του χωριού Λιμνά (Γκόλτσουκ) επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Μετά το δείπνο συνιστούμε, προαιρετικά, διασκέδαση στην πόλη.

6η ΗΜΕΡΑ Πέμπτη 29-08-2024 ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο του Κόρεμε και στάσεις στη διαδρομή για την απόλαυση των εκπληκτικών μονόλιθων της Κοιλάδας των Σπαθιών και του καταπληκτικού καππαδοκικού τοπίου. Το θέαμα των επισκέψεων της ημέρας είναι τόσο έντονο που θα μείνει ανεξίτηλο στις μνήμες και την καρδιά μας. Να είμαστε προετοιμασμένοι για λήψη οπτικού υλικού, όπως και σε όλη την εκδρομή. Μετά το φαγητό αναχωρούμε για Καισάρεια την διοικητική, εμπορική, πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Καππαδοκίας. Περνούμε από το Ιντζέσου και φτάνουμε το απόγευμα στην Καισάρεια. Αξιοποιούμε το χρόνο που έχουμε με βόλτα στο κέντρο της παλιάς πόλης, όπου και ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και τα παλιά αρχοντικά της πόλης. Στη συνέχεια τακτοποίηση στα ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ Παρασκευή 30-08-2024 ΚΕΡΜΙΝΑ-ΑΓΙΡΝΑΣ-ΤΑΛΑΣ

Επίσκεψη και γνωριμία με τους οικισμούς της περιοχής και τα αξιοθέατά τους. Αρχή από την Κερμίρα, πατρίδα του μεγάλου σκηνοθέτη Ελία Καζάν (Ηλίας Καζάνογλου). Συνεχίζουμε βορειοανατολικά και πάμε στο Αγιρνάς (Αναργυράσιο), πατρίδα των προγόνων των κατοίκων των Ασκητών. Εκεί θα δούμε το σπίτι του Μεϊμάρ Σινάν, τον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου και τα σπίτια γνωστών συμπατριωτών μας. Επιστροφή, γεύμα, ολιγόωρη ανάπαυση και στη συνέχεια επίσκεψη στο Ταλάς (Μουταλάσκη), τόπο με φυσικό κάλος όπου ο Ιερός Ναός της Παναγίας και οι εξοχικές κατοικίες των ευπόρων καισαρέων. Επιστροφή και ελεύθερος χρόνος για την αγορά της Καισάρειας.

 

8η ΗΜΕΡΑ Σάββατο 31-08-2024 ΑΓΚΥΡΑ-ΜΠΟΛΟΥ

Πρωϊνό και αναχώρηση για Άγκυρα. Ύστερα από την εναλλασσόμενη εικόνα της διαδρομής φτάνουμε στην πρωτεύουσα του Τουρκικού κράτους. Πρώτο μας μέλημα είναι η επίσκεψη στο μουσείο των πολιτισμών της Ανατολής, όπου τα εκθέματα απεικονίζουν την ιστορική διαδρομή της περιοχής. Στη συνέχεια θα γίνει περιήγηση σημαντικών σημείων της πόλης για να έχουμε μια εικόνα της. Αναχώρηση για Μπόλου (Κλαυδιούπολη), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ Κυριακή 01-09-2024 ΝΙΚΑΙΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωϊνό και αναχώρηση. Η σημερινή διαδρομή της επιστροφής, Νότια της Προποντίδας μας οδηγεί στην παραλίμνια πόλη Νίκαια (ISNIK) της Βιθυνίας, όπου έγινε η 1η Οικουμενική Σύνοδο το  325 μ.Χ. Συνεχίζοντας παραλιακά, φτάνουμε στο Τσανάκαλε, περνάμε τον Ελλήσποντο από την νέα γέφυρα και φτάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος ταυτοτήτων και άφιξη περί την 10η νυχτερινή στην πόλη μας.

Τέλος Εκδρομής.

Η τιμή της εκδρομής: 680€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελή λεωφορεία
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4****
 • Πρωϊνό και ένα γεύμα καθημερινά
 • Ελληνόφωνο ξεναγό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισόδους σε μουσεία
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν κατ’ ιδίαν τα χωριά τους με δική τους ευθύνη και ύστερα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους της εκδρομής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Είναι πιθανή μικρή αναπροσαρμογή του προγράμματος, ανάλογα με τις ανάγκες ή απρόβλεπτες συνθήκες όπως διαμορφώνονται με γνώμονα πάντα την ποιοτικά καλύτερη ροή του προγράμματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (δάσκαλος) 25330-61374 κιν.6972801291
 • ΦΑΡΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (πρόεδρος του Συλλόγου) 6974374588
 • Τουριστικό Γραφείο ΒΕΡΓΙΔΗΣ 25310-24188

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ:

250€ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΧΡΙ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

 • Κομοτηνή – Σμύρνη         560 χλμ
 • Σμύρνη – Αττάλεια           590 χλμ
 • Αττάλεια – Προκόπι         520 χλμ
 • Προκόπι – Καισάρεια       250 χλμ
 • Καισάρεια – Μπόλου       550 χλμ
 • Μπόλου –Νίκαια – Κομοτηνή  720 χλμ

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ:

1η      Σμύρνη

2η & 3η Αττάλεια

4η & 5η Προκόπι

6η & 7η Καισάρεια

8η  Μπόλου