ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΙΒΑΛΙ
22-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΙΒΑΛΙ – ΜΟΛΥΒΟΣ – ΠΕΤΡΑ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ – ΣΙΓΡΙ – ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ  ΕΡΕΣΣΟΣ – ΑΓΙΑΣΟΣ

4 ημέρες οδική εκδρομή  22 – 25 / 8 / 2024

1η μέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΙΒΑΛΙ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα αφορολόγητα και είσοδος στην Τουρκία. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό το Αιβαλί. Άφιξη στο Αιβαλί, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το νησί της Λέσβου.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ – ΜΟΛΥΒΟΣ – ΠΕΤΡΑ Πρωινό και αναχώρηση για τις Καρυές. Μέσα σ’ ένα ολόδροσο περιβάλλον βρίσκεται το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ, το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης , που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Συνεχίζουμε για τοΜανταμάδο, το χωριό του Ταξιάρχη Μιχαήλ, προστάτη του νησιού. Στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη ο επισκέπτης θαυμάζει την μοναδική στην Ορθοδοξία ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη, φιλοτεχνημένη από αίμα (των μοναχών που μαρτύρησαν) και χώμα. Από τον Μανταμάδο συνεχίζουμε για Μόλυβο. Ένας γραφικός, διατηρητέος οικισμός που αποτελεί πόλο έλξης του νησιού. Επίσκεψη στο κάστρο του χωριού και φαγητό σε μία από τις βεράντες με την συγκλονιστική θέα του απέραντου γαλάζιου. Στην συνέχεια προχωράμε στην γειτονική Πέτρα, που έλκει το όνομά της από τον βράχο που φιλοξενεί την εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσσας. Μπορεί κανείς να ανεβεί τα 114 σκαλοπάτια για να θαυμάσει το θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας αλλά και την απίστευτη θέα του Αιγαίου. Η παραθαλάσσια πλατεία του χωριού είναι σημείο απόλαυσης για έναν καφέ στο ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΣΙΓΡΙ – ΕΡΕΣΣΟ – ΑΓΙΑΣΟΣ Πρωινό και αναχώρηση για Μονή Λειμώνος. Πρόκειται για το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε στα 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το μικρό Μουσείο του Μοναστηριού φιλοξενεί εξαιρετικά εκθέματα θρησκευτικής και εθνικής σημασίας. Συνεχίζουμε γιαΣίγρι (Μουσείο Απολιθωμένων) με ξενάγηση στο μουσείο περίπου μιάμιση ώρα . Πρόκειται για ένα μοναδικό για τον Ελλαδικό χώρο Μουσείο . Συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο πολυβραβευμένα μουσεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την γεωλογική ιστορία της δημιουργίας του νησιού (αλλά και της ευρύτερης αιγαιΐδας) και να θαυμάσει σπάνιας χρωματικής ομορφιάς απολιθώματα. Αφήνουμε το γραφικό χωριό του Σιγρίου και συνεχίζουμε για Ερεσσό. Στην απέραντη παραλία της ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια δροσιστική βουτιά και να δοκιμάσει τις ντόπιες λιχουδιές σε μία από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Το απόγευμα στην ορεινή Αγιάσο, το χωριό της Παναγιάς και ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα του Αιγαίου. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει τον απογευματινό του καφέ σε ένα από τα πιο γραφικά καφενεδάκια του νησιού, κάτω από τα βαθύσκιωτα σαλκίμια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4ημέρα:  ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΙΒΑΛΙ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ Μετά το πρωινό μαςθα πάρουμε το καράβι για το Αιβαλί. Μετά από μια όμορφη διαδρομή αναχώρηση για το Τσανάκαλε με μια μικρή στάση.  Τελωνιακός έλεγχος  άφιξη  το  βράδυ στην Αλεξανδρούπολη.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 310€  Σε μονόκλινο δωμάτιο: 410 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Μεταφορά με πολυτελές τουριστικό λεωφορείο *3 διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στη Μυτιλήνη με πρωινό *Εισιτήρια του F/B Αιβαλί – Μυτιλήνη – Αιβαλί *Τις εκδρομές – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα *Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας *Επίσημο ξεναγό για τις απαραίτητες ξεναγήσεις *Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο πρόγραμμα *Φόροι διαμονής (πληρώνονται στη Reception κάθε ξενοδοχείου)

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr