Μυτιλήνη
• 5 μέρες/3 νύχτες
• 23-27 Ιουλίου

Εκδρομή προσκύνημα στο νησί της Λέσβου!

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Άγιος Ραφαήλ, Ταξιάρχης Μανταμάδο, Παναγία Γλυκοφιλούσα, μονή Λειμώνος, Παναγιά Αγιάσου

5μέρες/3 νύχτες                        23 – 27Ιουλίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα Τρίτη23.07.24 : Αναχώρηση – Καβάλα – Πλοίο(168χλμ):Συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης  και αναχώρηση στις 17:15 για λιμάνι Καβάλας, όπου και απόπλους στις 20:30 για το  λιμάνι της Μυτιλήνης. Διανυκτέρευση εν πλω σε οικονομική θέση.

2η μέρα Τετάρτη24.07.24: Άγιος Ραφαήλ  – Μανταμάδος- Μυτιλήνη (90χλμ):Άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 06:2 0, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στα βόρεια του νησιού με στάση στις Καρυές όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Μανταμάδο, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή του Ταξιάρχη και θα προσκυνήσουμε τη μοναδική ανάγλυφη εικόνα του Αγίου, φτιαγμένη από πηλό και από το αίμα των Μοναχών. Αναχώρηση στη συνέχεια για τησκάλα Μυστεγών, όπου και ατομικά μπάνιο και φαγητό. Συγκέντρωση και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Πέμπτη25.07.24: Καλλονή- Μονή Λειμώνος- Μήθυμνα(Μόλυβος)- Πέτρα (140χλμ):

Πρόγευμα και αναχώρηση δυτικά για την Καλλονή(φημισμένη για τη σαρδέλα της). Ακολούθως θα πάμε για τη Μονή Λειμώνος. Επίσκεψη και ξενάγηση στη Μονή, που είναι μια μικρογραφία του Αγίου Όρους και αμέσως μετά συνεχίζουμε τη βόλτα μας για το κάστρο της Μήθυμνας (Μόλυβος). Στάση εδώ για  καφέ ως και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση& αγορές. Αναχώρηση  για την Πέτρα, ένα παραλιακό χωριουδάκι με μεγάλη τουριστική κίνηση. Επίσκεψη και προσκύνημα στην Παναγία τη Γλυκοφιλούσα, που είναι χτισμένη πάνω σε βράχο με 114 σκαλοπάτια, γεύμα & μπάνιο ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το βράδυ έξοδος για την πόλη της Μυτιλήνης ως 23:15. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Παρασκευή26.07.24: Μουσείο Teriand– Αγιάσσος – Πλωμάρι(100χλμ) : Πρόγευμα και αναχώρηση για το μουσείο Τεριάντ, που περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών και ειδική αίθουσα του λαϊκού μεγάλου ζωγράφο υ Θεόφιλου. Ακολούθως θα πάμε στην Αγιάσο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού. Προσκύνημα στη περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας . Θα καταλήξουμε μετά από επίσκεψη στα αποστακτήρα ούζου στον Άγιο Ισίδωρο στο πανέμορφο Πλωμάρι για ατομικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα Σάββατο27.07.24: Μυτιλήνη –  Καβάλα – Επιστροφή:Πρόγευμα στο ξενοδοχείο & αναχώρηση για το λιμάνι στις 09:00.Ελεύθεροι ως την επιβίβαση  στο πλοίο και απόπλους στις 12:00. Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας το απόγευμα. Άμεσα επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επιστροφή  στην πόλη μας, ευχαριστημένοι από το πανέμορφο νησί του Αιγαίου. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:270€ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 260€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:330€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :*Μεταφορά με πούλμαν καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής. *Οικονομική Θέση στο καράβι ΚΑΒΑΛΑ-ΜΥΤΗΛΗΝΗ & ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΚΑΒΑΛΑ.* Διαμονή(3) νύχτες στο ξενοδοχείο 3*SILVERBAY στον κόλπο Γέρας)  με πρόγευμα σε μπουφέ. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την ΑΝΑΞ* Έμπειρο συνοδό. *Το  ΦΠΑ  της εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:*Φόρο διανυκτέρευσης  3€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση πληρωτέο εκεί . * Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων. * Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 8€ το άτομο.(έως 75 ετών). *Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΦΙΛ. ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΤΗΛ.25310-24188  

ΚΙΝ.6979332261 & 6979332265