ΝΑΥΠΛΙΟ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 5 ΜΕΡΕΣ
16-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

5 ήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο Ν. Αργολίδας!

Σπάρτη,Μυστράς, Τολό, Επίδαυρος, Παλαμίδι & κρουαζιέρα σε Ύδρα και Σπέτσες!

 

                                                       16 – 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ:   KOMOTHNH – ΝΑΥΠΛΙΟ

Αναχώρηση το πρωί στις 06:00 από την Τσανάκλειο σχολή (απέναντι από την Λέσχη Κομοτηναίων), μέσω  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ και μέσω της Αττικής Οδού, περνάμε από τον ΙΣΘΜΟ της ΚΟΡΙΝΘΟΥ με τις ανάλογες  στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.  Άφιξη αργά το απόγευμα στο ΝΑΥΠΛΙΟ. Τακτοποίηση στα δωμάτια και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  ΠΑΛΑΜΙΔΙ – ΑΡΧ. ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ( τον ναό του Ασκληπιού), όπου θα θαυμάσουμε το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ. Προορισμένο για την διασκέδαση των ασθενών του Ασκληπιού, είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών. Παγκοσμίως γνωστό στις μέρες μας για τα πολιτιστικά δρώμενα. Συνεχίζουμε για Ναύπλιο. Επίσκεψη στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΡΑΧΟ του ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ με την πανοραμική θέα της πόλης, το κάστρο και το κελί φυλάκισης ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. Συνεχίζουμε για την πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύουσα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ναούς του Αγίου Γεωργίου (όπου ορκίστηκε ο Όθωνας) και του Αγίου Σπυρίδωνα (στον οποίο δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας το 1831).  Το ΜΠΟΥΡΤΖΙ, το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, και την ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Στη συνέχεια ελεύθεροι για φαγητό. Επιστροφή στο ΤΟΛΟ.  Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:   ΜΥΣΤΡΑΣ – ΣΠΑΡΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά. Το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού πριν την Οθωμανική κατάκτηση, κλείνει μέσα στα αγέρωχα τείχη του τέσσερις εγκαταλελειμμένους οικισμούς με σπουδαίες μεταβυζαντινές εκκλησίες, οικίες και παλάτια των Παλαιολόγων και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.  Συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη της Σπάρτης. Ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή, έχοντας ένα ένδοξο παρελθόν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια ιστορία. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για φαγητό ατομικά. Επιστροφή στο Ναύπλιο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: προαιρετική  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ  ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στο ΤΟΛΟ,  για μια προαιρετική ολοήμερη κρουαζιέρα με το καραβάκι. Πρώτη στάση στην ΥΔΡΑ, νησί που έχει συνδέσει το όνομά του με τους ναυτικούς αγώνες του 1821, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε μόνοι σας τα πλακόστρωτα στενά, το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, τα αρχοντικά κλασικά σπίτια (ΤΟΜΠΑΖΗ – ΣΑΧΤΟΥΡΗ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ, και άλλα), τη ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ με το μαρμάρινο καμπαναριό. Δεύτερη στάση στις ΣΠΕΤΣΕΣ, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο στο αρχοντικό του ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΜΕΞΗ, το αρχοντικό της ηρωίδας ΛΑΣΚΑΡΙΝΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ, που είναι ιδιωτικό μουσείο και το ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Και στα 2 νησιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμαξες και να κάνετε βόλτες. Επιβίβαση στο καραβάκι και επιστροφή το απόγευμα στο ΤΟΛΟ, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Ναύπλιο.  Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό και αναχώρηση στις 09:00 για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ – φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 290€        Μονόκλινο: 390€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. *Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα, τρίκλινα δωμάτια στο Ναύπλιο. *Πρωινά μπουφέ στο  ξενοδοχείο. *Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές  του προγράμματος. *Τοπικό ξεναγό. *Συνοδό του γραφείου μας. *Ασφάλεια & Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*Νυχτερινές διασκεδάσεις, γεύματα. *Εισόδους σε Αρχαιολογικούς χώρους. *Κρουαζιέρα  ΥΔΡΑ και ΣΠΕΤΣΕΣ. *Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.  *Φόρος διαμονής  ανά δωμάτιο την βραδιά.

 

O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις

VERGIDIS TOURS Φιλ.Εταιρείας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 25310-24188 www.vergidistours.gr info@vergidistours.gr