ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΠΑΡΓΑ
4 ΜΕΡΕΣ 8-11/9/2024

P

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑ!

… τα καταπράσινα παράλια του Ιονίου πελάγους την αστραφτερή Λευκάδα & το γύρο του Αμβρακικού κόλπου!

4 ΜΕΡΕΣ                            811 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Μια εκδρομή με ιδιαίτερο πρόγραμμα που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Συνδυάζει τέλεια το χρόνο με τους επισκέψιμους προορισμούς, δίνοντας μια πλήρη εικόνα  της περιοχής. Το εξίσου υπέροχο ξενοδοχείο μας που βρίσκετε στην πόλη, είναι ένα επιπλέον ΣΥΝ.  Ελάτε μαζί μας να το απολαύσουμε!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρα 1η ΚΥΡΙΑΚΗ 08.09.2024.ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ-ΣΥΒΟΤΑ-ΚΑΝΑΛΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.(725χλμ):

Αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης μας στις 07:15 το πρωί. Με ανάλογες στάσεις για καφέ και ξεκούραση στην Εγνατία οδό, άφιξη στα πανέμορφα Σύβοτα. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος, το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο. Εκείνο όμως που κυρίως έκανε διάσημα τα Σύβοτα είναι η ασύλληπτα όμορφη ακτογραμμή της γύρω περιοχής με τις κατάφυτες δαντελωτές ακτές, τις πεντακάθαρες αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά που συνθέτουν εικόνες εξωτικής σχεδόν ομορφιάς. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς αυτό το πολύ μοναδικό σύμπλεγμα από πανέμορφες ακρογιαλιές, μικρούς κολπίσκους και κατάφυτες νησίδες είναι σίγουρα δια θαλάσσης. Εδώ θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για μπάνιο και γεύμα ατομικά. Μην παραλείψετε τη μίνι κρουαζιέρα, διότι θα  …χάσετε!. Αναχώρηση για το Κανάλι Πρεβέζης, άφιξη  στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 Μέρα 2η ΔΕΥΤΕΡΑ 09.09.2024.ΛΕΥΚΑΔΑ-ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ.(110χλμ):

Μετά το πρωινό  στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε για το νησί της Λευκάδας και μετάβαση στο  Νυδρί,  απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι για την προαιρετική κρουαζιέρα μας η οποία περιλαμβάνει: Μπάνιο στις πιο σημαντικές παραλίες του νησιού, τους Εγκρεμνούς & το πόρτο Κατσίκι, το Σκορπιό, το νησί του Ωνάση, στη Σπηλιά του Παπανικολή και στη Μαδουρή το νησί του Βαλαωρίτη (Πριγκιπόνησα) και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες η κρουαζιέρα μας θα γίνει μεγαλύτερη και θα επισκεφτούμε και το γραφικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, και το πανέμορφο Κιόνι της Ιθάκης. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη της Λευκάδας. Η πόλη της Λευκάδας με το χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό χρώμα, τα στενά καντούνια, τις περιποιημένες αυλές και την ανέπαφη αρχοντική ομορφιά της, ορίζει την πρώτη ταξιδιωτική εικόνα του επισκέπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Μέρα 3η ΤΡΙΤΗ 10.09.2024. ΒΟΝΙΤΣΑ-ΓΥΡΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ-ΑΡΤΑ-ΠΑΡΓΑ.(265χλμ): Πρωινό  στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το γύρο του Αμβρακικού κόλπου! Πρώτη στάση μας η Πρέβεζα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Εδώ θα δούμε το μοναδικό Βενετσιάνικο πύργο του ρολογιού και τη μητρόπολη του Αγίου Χαραλάμπους, τις καμάρες του Νεωρίου, το άγαλμα και μνημείο του Οδυσσέα Ανδρούτσου, την   προτομή του Καρυωτάκη κ.α. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη Βόνιτσα με το Βενετσιάνικο κάστρο να δεσπόζει επάνω από την παραλιακή πόλη.  Άφιξη στην Αμφιλοχία  και στη συνέχεια για την «πλημυρισμένη ιστορικά» πόλη της Άρτας.   Η Άρτα είναι η πρωτεύουσα του νομού Άρτας καθώς και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου μετά τα Γιάννενα. Στην είσοδο της πόλης βρίσκεται το φημισμένο πέτρινο γεφύρι της Άρτας, σήμα κατατεθέν της πόλης, γνωστό από το ομώνυμο δημοτικό ποίημα. Η πόλη είναι χτισμένη θέση της αρχαίας Αμβρακίας  και έχει σημαντική βυζαντινή παράδοση από την εποχή του Δεσποτάτου της Ηπείρου.

Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Εδώ μπορείτε να δείτε: τα αγάλματα του βασιλιά Πύρου και Μακρυγιάννη, το Οθωμανικό ρολόι, το κάστρο, τα τείχη της Αμβρακίας και τους Βυζαντινούς ναούς Παναγίας Παρηγορίτισσας & της Αγίας Θεοδώρας. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Πάργα, που η εικόνα της είναι σήμα κατατεθέν της ομορφιάς του Ιονίου. Περιπλάνηση στα όμορφα στενά σοκάκια της. Ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων  παρουσιάζει  ενδιαφέρον. Γεύμα και μπάνιο προαιρετικά αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Ελεύθερο βράδυ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Μέρα 4η ΤΕΤΑΡΤΗ 11.09.2024. ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ(670χλμ):

 Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μεταφορά των αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση στις 08:30 για επιστροφή. Διέλευση από την αρχαία Νικόπολη. Η Αρχαία Νικόπολη ήταν πόλη της Ηπείρου που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους στη νοτιοδυτική Ήπειρο κοντά στην σημερινή Πρέβεζα. Ο αρχαιολογικός της χώρος αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας. Η Αρχαία Νικόπολη βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ομώνυμη κοινότητα Νικόπολη, στο πιο στενό σημείο του ισθμού της χερσονήσου της Πρέβεζας, επαρκώς προστατευμένη νομοθετικά από τη δόμηση, με αρχαιολογικό νόμο, και είναι επισκέψιμη. Εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης είναι συνεχώς σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου. Την τελευταία δεκαετία καθαρίστηκαν και αναδείχθηκαν τα Τείχη, το Στάδιο και οι δύο Βασιλικές Αλκίσωνος και Δουμετίου. Το 20062009 ανασκάφηκε και αναδείχθηκε το Μνημείο Αυγούστου. Το έτος 20122013 ανακατασκευάζεται η δυτική Κεντρική Πύλη των παλαιοχριστιανικών Τειχών και καθαρίζεται το Θέατρο Οκταβιανού, με πρωτοβουλία του συλλόγου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κλπ. Η Νικόπολη πληθυσμιακά σύμφωνα με νεότερες μελέτες του Κωνσταντίνου Ζάχου υπολογίζεται ν α είχε πληθυσμό περί τις 150.000 άτομα, και προήλθε από την βίαιη πληθυσμιακή μετοίκηση άλλων Ηπειρωτικών πόλεων της Θεσπρωτίας, της Πρέβεζας, της Άρτα ς και της Ακαρνανίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας διαμέσου της Εγνατίας οδού, με στάση για ατομικό φαγητό. Με  ενδιάμεσες  στάσεις  για καφέ και ξεκούραση στη συνέχεια άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ .                                                                         ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 260€, ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 245€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 325€

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΠΕΚΑ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: 100€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Μεταφορά με τουριστικό πούλμαν με κλιματισμό. * Περιηγήσεις, ξεναγήσεις στα μέρη που αναφέρονται στο πρόγραμμα. * Τρεις διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο KANALI BEACH HOTEL 3*, βαθμοί Booking  7,9.  * Τρία (3)πρωινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο. *Τρία δείπνα.

*  Έμπειρο Συνοδό του γραφείου μας. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής, Επαγγελματικής  Ευθύνης με την ΑΝΑΞ. * Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. * Εισόδους μουσείων.  Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 8€ το άτομο.(έως 75 ετών). * Φόρο διανυκτέρευσης 9€ για κάθε δωμάτιο, μονόκλινο ή δίκλινο ή τρίκλινο για όλες τις νύχτες, πληρωτέο εφάπαξ στο ξενοδοχείο ή στον Αρχηγό. *Προαιρετική κρουαζιέρα Ιονίου(30€). *Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

 

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις

 

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr