ΠΡΟΥΣΣΑ-ΛΙΜΝΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑΣ
26-28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Εκδρομή και εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα

στη λίμνη της Απολλωνιάδας στην κάτω Βιθυνία

 

ΠΡΟΥΣΑ- ΤΡΙΓΛΙΑ- ΣΙΓΗ- ΜΟΥΔΑΝΙΑ- ΠΑΝΟΡΜΟΣ

 

Ανάμεσα σε Τρίγλια, Σιγή και Μουδανιά,

καράβι αρμενίζει με δεκαοχτώ πανιά!

 

26 – 28 Ιουλίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η μέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.07.24:  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΠΡΟΥΣΑ

Αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης μας στις 06:00 το πρωί για σύνορα Κήπων.  Διέλευση συνόρων, στάση στα αφορολόγητα.  Περνώντας στην Τουρκία και μετά την Κεσάνη κατηφορίζουμε για την Χερσόνησο της Καλλίπολης.  Συνεχίζουμε για τα στενά των Δαρδανελίων και μετά περνάμε τον Ελλήσποντο για Λάμψακο, μέσω της κρεμαστής γέφυρας.  Στάση καθοδόν.  Συνεχίζουμε για Προύσα, όπου και ελεύθερος χρόνος στην αγορά.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 27.07.24:  ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ-ΤΡΙΓΛΙΑ-ΣΙΓΗ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ.

Μετά το πρωινό αναχώρηση στις 09:00 για επίσκεψη στο χωριό Απολλωνιάδα, όπου θα δούμε την ανακαινισμένη εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί από τους ιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Προύσης. Μετά τη Θεία Λειτουργία ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο χωριό και στη λίμνη.  Ακολούθως αναχώρηση για την Τρίγλια. Περιήγηση με τα πόδια όπου θα δούμε το επιβλητικό πέτρινο σχολείο, τα όμορφα ελληνικά σπίτια, τις εκκλησιές του Αγίου Ιωάννη, της Παναγίας Ποντοβασίλισσας & Αγίων Θεοδώρων (fatih cami) γεύμα ατομικά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Σιγή και τα Μουδανιά, όπου περιήγηση και σύντομη στάση για καφέ.  Επιστροφή στην Προύσα.  Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 28.07.24: Προύσα – Kομοτηνή.

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην πόλη της Προύσας, την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Όλυμπος της Βιθυνίας. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το συμβολικό μνημείο του γνωστού Καραγκιόζη, τα λουτρά του Ιουστινιανού  και το περίφημο Ουλού Τζαμί του 1399 και την ακρόπολη με τους τάφους των πρώτων γαζήδων.  Στη συνέχεια για αναχώρηση για  την Πάνορμο. Στάση για ατομικό γεύμα. Διέλευση Ελλησπόντου και στη συνέχεια μετά τον τελωνειακό έλεγχο, είσοδος στην Ελλάδα.  Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

KERVANSARAY HOTEL 3*plus Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο:185€,σε μονόκλινο:265€

 

Η τιμή περιλαμβάνει: *Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο. *Διαμονή για δύο νύχτες σε ξενοδοχείο 3*(στο κέντρο της πόλης).*Hμιδιατροφή (2 πρωινά και 2 δείπνα). *Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

* Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. * Φ.Π.Α. *Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει: *Επιπλέον φαγητά, ποτά, εισόδους μουσείων, μνημείων και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr