ΣΜΥΡΝΗ – ΑΙΒΑΛΙ
4 ΜΕΡΕΣ

ΣΜΥΡΝΗ

ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΑΙΒΑΛΙ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ

ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

 25 – 28 / 7 /2024      &      5 8 / 9 / 2024

4 ημέρες οδική εκδρομή

 

1η Μέρα: Κομοτηνή – Τσανάκαλε – Τροία – Σμύρνη

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί διέλευση των Ελληνοτουρκικών συνόρων των Κήπων με μικρή στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, και περνώντας από τη γέφυρα του Τσανάκκαλε 1915, περνάμε από την Ευρώπη, στον αρχαίο Ελλήσποντο, στην ασιατική πλευρά της Τουρκίας. Περνώντας περιφερειακά του Τσανάκκαλε και κατευθυνόμαστε προς το λόφο του Χισαρλίκ, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Τροίας. Τα ομηρικά έπη έρχονται στο μυαλό μας, καθώς και όλοι οι πρωταγωνιστές του Τρωικού πολέμου. Θαυμάζουμε τα εκεί αρχαιολογικά εκθέματα, βλέποντας και την αρχή την αρχή των στενών των Δαρδανελίων. Στη συνέχεια κάνοντας τις απαραίτητες στη διαδρομή στάσεις, φθάνουμε το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ιωνίας, τη Σμύρνη, την πόλη που έσωσε και διατήρησε την ελληνική κληρονομιά της Ιωνίας, το κέντρο που άπλωσε το Χριστιανισμό στη χώρα ολόκληρη, την πόλη των αγίων και των μαρτύρων της Ορθοδοξίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα: Σμύρνη – Βουρλά – Αλάτσατα – Τσεσμέ – Σμύρνη City Tour

Πρωινό και σήμερα αναχωρούμε για να γνωρίσουμε τη χερσόνησο της Ερυθραίας, όπου υπήρχαν μερικές από τις πόλεις της ένδοξης Ιωνικής Δωδεκάπολης. Πρώτος μας σταθμός, η Σκάλα Βουρλών, όπου βρίσκονταν οι αρχαίες Κλαζομεναί, πατρίδα του φιλόσοφου Αναξαγόρα. Εκεί και η εξοχική κατοικία του νομπελίστα λογοτέχνη, Γιώργου Σεφέρη. Συνεχίζουμε για τα Αλάτσατα, μια πραγματική αποκάλυψη: χώροι αναψυχής που συνδυάζουν τη μοντέρνα αισθητική με την προστασία της παλιάς αρχιτεκτονικής. Απαραίτητη η επίσκεψή μας στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, σήμερα τεμένους. Επόμενος μας σταθμός το Τσεσμέ, ένα από τα τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, καθώς και παραθεριστικός προορισμός για τους κατοίκους της Σμύρνης. Θαυμάζουμε εκεί το βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει πάνω από το λιμάνι, έχουμε ελεύθερο χρόνο στο γραφικό πεζόδρομο της πόλης. Τέλος, επιστρέφουμε στη Σμύρνη, και θα έχουμε χρόνο για ένα σύντομο city tour καθώς και χρόνο στην αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Σήμερα προτείνουμε βόλτα στην ελληνική συνοικία Αλσαντζάκ. Διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα: Σμύρνη – Έφεσος – Κιρκιντζέ – Κουσάντασι – Σμύρνη

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τη νότια μεριά της περιοχής. Πρώτη μας επίσκεψη για σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος της Εφέσου, ο πιο επισκέψιμος τόπος της Τουρκίας. Η αρχαία Έφεσος αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του Ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφέσιας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφέσιους επιστολές του Απόστολου Παύλου και ως μία από τις 7 εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Μετά από εκεί, ανηφορίζουμε στο Κιρκιντζέ, την ιστορία του χωριού που μας περιγράφει η Διδώ Σωτηρίου στο βιβλίο της, Τα Ματωμένα Χώματα. Μετά, μια βόλτα στο γνωστό τουριστικό θέρετρο του Κουσάντασι. Έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πλούσια αγορά του και το βράδυ γυρνάμε στη Σμύρνη. Δείπνο. Σήμερα σας προτείνουμε να κάνετε μια βραδινή βόλτα στη παραλία της πανέμορφης αυτής πόλης. Διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα: Πέργαμος – Αϊβαλί – Μοσχονήσια – Κομοτηνή

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη Πέργαμο, όπου θα ξεναγηθούμε στους αρχαιολογικούς χώρους. Η Πέργαμος ήταν το κέντρο τεχνών και γραμμάτων στην ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο. Βλέπουμε εκεί τα ερείπια της Κόκκινης Βασιλικής, ξεναγούμαστε στο Ασκληπιείο, γνωστό ιατρικό κέντρο της εποχής ακμής της πόλης. Συνεχίζουμε για το Αϊβαλί, το ακέραιο και γοητευτικό Αϊβαλί, το οποίο μας ανακαλεί μνήμες του νεότερου Ελληνισμού. Περπατάμε στην παλιά πόλη βλέποντας παλιά ελληνικά σπίτια. Επίσκεψη στα

 

πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του Αϊβαλι. Εκεί ακόμη σώζονται ερείπια από το Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Αναχώρηση για την επιστροφή μας, μετά το πέρασμα των Δαρδανελίων και με τις κατάλληλες στάσεις για καφέ και ξεκούραση άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

Τιμή κατ’ άτομο:  290 € σε δίκλινο δωμάτιο

Τιμή κατ’ άτομο:  390 € σε μονόκλινο δωμάτιο

 

 

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελές τουριστικό πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις (3) σε κεντρικό επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* της Σμύρνης
  • Πρωινό & Δείπνο στο ξενοδοχείο
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ελληνόφωνο ξεναγό για όλες τις απαραίτητες ξεναγήσεις μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνει:

  • Είσοδοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

*** Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις

 

 

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr