ΤΡΙΚΑΛΑ,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,ΕΛΑΤΗ,ΠΕΡΤΟΥΛΙ,ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ,ΜΕΤΕΩΡΑ

 4 μέρες | 29 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2021 | από 160€ με πρωινό

  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Κομοτηνή–Τρίκαλα 

Αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης μας  στις 07:00 το πρωί. Μέσω Θεσσαλονίκης, Λάρισας και με ενδιάμεσες στάσεις  καθοδόν, για καφέ φτάνουμε στα Τρίκαλα. Πρώτη στάση στο πιο σημαντικό αξιοθέατο, το Φρούριο με τον πύργο και το ρολόι του, που οι ρίζες του βυθίζονται στα Ελληνιστικά χρόνια. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Μητρόπολη της πόλης και θα καταλήξουμε στην συνοικία του Βαρούσι, , την παραδοσιακή συνοικία των Τρικάλων με τα πανέμορφα παλιά αρχοντικά. Χρόνος για φαγητό ατομικά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:Λίμνη-Πλαστήρα-Καρδίτσα


Αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την λίμνη Πλαστήρα. Πρώτη στάση στην Καρδίτσα για καφέ στο Άλσος του Παυσίλυπου στην πόλη της Καρδίτσας όπου θα δούμε τον Ανδριάντα του Γεώργιου Καραϊσκάκη.  Στην συνέχεια αναχωρούμε για την πανέμορφη λίμνη αγκαλιασμένη από κατάφυτα βουνά, έλατα, βελανιδιές και κρυστάλλινα νερά. Η λίμνη αυτή αποτελεί την υλοποίηση ιδέας που συνέλαβε στα 1925 ο Νικόλαος Πλαστήρας. Η κατασκευή της ξεκίνησε με το τεχνητό φράγμα στα τέλη του ’50. Η λίμνη έχει μήκος 14 χλμ., μέγιστο βάθος 60μ. και χωρητικότητα 400 εκατ. m. Μεσημεριανό γεύμα προαιρετικά δίπλα στην λίμνη, στην πλαζ Λαμπερού. Συγκέντρωση στο λεωφορείο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Προαιρετική διασκέδαση,  διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πύλη - Ελάτη - Περτούλι  

Πρωινό και αναχώρηση για τα χωριά του Κόζιακα, που ξεκινούν από την Πύλη, με την περίφημη λίθινη γέφυρα του Βησσαρίωνα (1514 μ.Χ.). Μέσα από μια διαδρομή γεμάτη έλατα φθάνουμε στην Ελάτη (υψόμετρο 860 μ.). Συνεχίζουμε για  Περτούλι (υψόμετρο 1.110 μ.) και για το μαγευτικό οροπέδιο του χιονοδρομικού κέντρου με την αλπική βλάστηση, ελεύθερος χρόνος για καφέ. Επιστροφή στην Ελάτη για φαγητό ατομικά στις γραφικές ταβέρνες. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μετέωρα – Λάρισα Κομοτηνή 

Πρωινό στο ξενοδοχείο, συγκέντρωση των αποσκευών και αναχώρηση.  Επίσκεψη στο σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων, καταφύγιο ερημιτών από το 12ο μ.Χ. αιώνα, όπου υψώνονται βράχοι, σχεδόν κάθετοι στη γη. Επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου. Προαιρετικά επίσκεψη στο Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα. Συνεχίζουμε για την Λάρισα, την μεγαλύτερη πόλη του Θεσσαλικού κάμπου. Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό γεύμα. Έπειτα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην πόλης μας το βράδυ.                                                                                 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 160€ το άτομο. ΔΕΚΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΟΓΑ (+20€)

Περιλαμβάνονται: *Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο. *Τρεις διανυκτερεύσεις στο Achillion 3* στα Τρίκαλα *Περιηγήσεις που αναφέρονται. *Ασφάλεια & ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται: *Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα. *Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο 2,5€ το άτομο.

 

Vergidis tours

ΓΡ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Φιλικής εταιρίας 63

Τ.Κ.69132

Κομοτηνή

Επικοινωνία

τηλ:    2531024188

κιν:     6979332265

            6979332261

email: info@vergidistours.gr

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας