ΚΑΣΤΟΡΙΑ στα ιστορικά μονοπάτια της πόλης

 3 μέρες | 14 - 16 Αυγούστου 2021 | από 99€ με πρωινό

 

 

Εκδρομές με πολλαπλά νοήματα! …αλλιώτικη από τις άλλες! 

ιστορικά μονοπάτια στην πόλη της… ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μονή Μαυριώτισσας, σπήλαιο Δράκου, Μελάς, λίμνες Πρεσπών, Νυμφαίο,

λίμνη Βεγορίτιδα, Έδεσσα, Άγιος Νικόλαος Νάουσας

 

14 - 16 Αυγούστου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η    ημέρα Σάββατο 14.08.21 (445Km):

Αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης μας στις 07:45 το πρωί  αναχώρηση για Καστοριά. Στάση για καφέ καθ οδόν. Άφιξη στην πόλη της Καστοριάς και βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη της Καστοριάς για να θαυμάσουμε τα εξαιρετικά αρχοντικά της περιοχής. Επίσκεψη στην Παναγία τη Μαυριώτισσα και το υπέροχο σπήλαιο του Δράκου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας & χρόνος ελεύθερος για φαγητό ατομικά. Ξεκούραση. Το  απόγευμα  περίπατος μέσα στη βυζαντινή ατμόσφαιρα της πόλης που συμπληρώνουν οι 70 περίπου εκκλησίες. Θα ξεκινήσουμε από την Κάτω Αγορά για το Απόζαρι, την περιοχή της Ελεούσας για να καταλήξουμε στο Ντολτσό. Δείπνο ατομικά. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Κυριακή 15.08.21 (170Km):

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση στις 09:00 για το χωριό Μελάς προς επίσκεψη τόπου μαρτυρίου Εθνικού μας Ήρωα. Συνεχίζουμε για τις λίμνες των Πρεσπών. Επίσκεψη στο μικρό νησί της λίμνης Μικρή Πρέσπα. Ο Άγιος Αχίλλειος είναι εδώ και χρόνια το κέντρο των εκδηλώσεων «Πρέσπεια» με σημαντικές συναυλίες. Αρχικά η προσέλευση του κόσμου στο νησί γινόταν με βάρκες και τη βοήθεια του στρατού, τα τελευταία όμως χρόνια έχει δημιουργηθεί γέφυρα και η προσέλευση είναι ευκολότερη. Φυσικά η γέφυρα είναι σημαντικότερη για τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού που πλέον δεν νιώθουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο νομό μια και η πρόσβαση με βάρκα το χειμώνα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Στο νησί του Αγίου Αχίλλειου υπάρχουν αρχαιολογικά καθώς και βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία με σημαντικότερη στον Άγιο Αχίλλειο Γερμανό. Στη συνέχεια γεύμα ατομικά στους Ψαράδες για ψάρι της λίμνης.  Επιστροφή στην Καστοριά. Ξεκούραση. Νέος περίπατος για την περιοχή Δεξαμενής, της Ομονοίας και της χερσονήσου του Σταυρού. Επίσκεψη στον τάφο του Παύλου Μελά. Το βράδυ δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής με μουσική. Διανυκτέρευση.

3η  ημέρα Δευτέρα 16.08.21 (515Km):

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια 08:30 αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής μέσω Κλεισούρας. Επίσκεψη στην Ιερά μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου. Στη συνέχεια θα πάμε στο κέντρο φύλαξης αρκούδας «Ο Αρκτούρος» στο πανέμορφο Νυμφαίον. Στάση στην Έδεσσα με τους περίφημους καταρράκτες. Προαιρετικά γεύμα ατομικά σε ταβέρνα στην πανέμορφη τοποθεσία του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα. Στάσεις καθοδόν για καφέ. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.                                                                                                     ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 99€, σε τρίκλινο: 96€, διαφορά μονόκλινου: 34€

Παιδί  έως 12 ετών με γονείς: 76€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Μεταφορά με υπερσύχρονο πούλμαν υπερυψωμένο. * Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο

KASTORIA  3*(8,5 βαθμοί)στην όχθη της λίμνης. * Δύο πρωινά σε μπουφέ. *Έμπειρο του γραφείου συνοδό. *Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. *Φ.Π.Α Εντός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. * Εισόδους μουσείων. * Φόρο διανυκτέρευσης 0,50€ για κάθε δωμάτιο την κάθε  νύχτα πληρωτέο στη ρεσεψιόν. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά

VERGIDIS TOURS Φιλ.Εταιρείας 63 Koμοτηνή

Τηλέφωνα: 2531024188 & 6979332261+65

www.vergidistours.gr & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ & ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ-ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

 

Vergidis tours

ΓΡ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Φιλικής εταιρίας 63

Τ.Κ.69132

Κομοτηνή

Επικοινωνία

τηλ:    2531024188

κιν:     6979332265

            6979332261

email: info@vergidistours.gr

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας