ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ "η γη του πυρός"

7 μέρες | 01 - 07 Αυγούστου 2021 | από 465€ με πρωινό

 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

01 – 07/08/21

1η ΗΜΕΡΑ : 01/08 KOMOTHNH –  ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΛΑΜΨΑΚΟΣ -  ΠΡΟΥΣΑ ( 450 χλμ )

Αναχώρηση στις 08:00 από την πόλη μας. Άφιξη στα σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Κεσάνης άφιξη στην Καλλίπολη απ’ όπου θα πάρουμε το ferry boat για να περάσουμε απέναντι στη Λάμψακο. Η Λάμψακος μας θυμίζει τον Αγ. Τρύφωνα προστάτη των αμπελουργών που είναι η γενέτειρά του. Επίσης και τον Αγ. Παρθένιο ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Λαμψάκου. Συνεχίζουμε μέσω Μπίγας (Bigas) την αρχαία πόλη Πηγές, Γρανικού ποταμού όπου πέτυχε μεγάλη νίκη ο Μέγας Αλέξανδρος κατά των Περσών, και Πανόρμου (Bandirma), το κεντρικό λιμάνι της χερσονήσου όπου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Συνεχίζουμε μέσω Μηχαλίτσι

 ( Karacabey ) όπου φημίζεται  για τα νοστιμότερα  κρεμμύδια της Τουρκίας και εν συνεχεία άφιξη στην πρώτη  πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την καταπράσινη Προύσα. Χρόνος ελεύθερος στη σκεπαστή αγορά όπου φημίζεται για τα βαμβακερά της, τα μπουρνούζια, τα μεταξωτά κ.α. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο .Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ :02/08 ΠΡΟΥΣΑ – ΑΓΚΥΡΑ (390 χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση για την Άγκυρα .Στο δρόμο μας είναι το Εσκισεχίρ (Eskısehır) 250χλμ δυτικά της Άγκυρας που στα τουρκικά σημαίνει παλιά πόλη. Θα περάσουμε από την  αρχαία πόλη Γόρδιον (Yassihüyük) που υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου της Φρυγίας κατά τον 8ο αιώνα π.Χ. και ήταν χτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Σαγγάριου γνωστή και ως Γόρδιος δεσμός. Ήταν το σημείο όπου έφτασε  ο ελληνικός στρατός κατά την Μικρασιατική εκστρατεία. Άφιξη στην Άγκυρα. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο (μουσείο των πολιτισμών της Ανατολίας) της Άγκυρας. Ένα σκεπαστό παζάρι του 15ου αιώνα και ένα χάνι φιλοξενούν το σημαντικότερο μουσείο της Ανατολίας. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το επιβλητικό Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ ,το οποίο συντηρεί ζωντανή  στη συνείδηση του τουρκικού λαού τη μνήμη του μεγάλου ηγέτη τους. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ :03/08  ΑΓΚΥΡΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ -  ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΙ – ΠΡΟΚΟΠΙ   (440 χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση για Καισάρεια ayseri) το πάλαι ποτέ οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Καππαδοκίας, διατηρώντας μέχρι το 1924 τον ορθόδοξο πολιτισμό της. Σήμερα γνωστή για τον παστουρμά της. Τα βυζαντινά τείχη ,τα σελτζουκικά μνημεία του 13ου αιώνα, οι εκκλησίες  μουσεία , η σκεπαστή αγορά μπαχαρικών και του παστουρμά δίνουν ξεχωριστό ύφος και ομορφιά. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Συνεχίζουμε 7 χλμ νοτίως της Καισαρείας όπου θα επισκεφθούμε το χωριό Μουταλάσκι (Talas),όπου ήταν η πατρίδα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου .Υπήρξε θέρετρο των πλουσίων κατοίκων και διατήρησε τον ελληνικό χαρακτήρα μέχρι το 1924. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι (Urgup).Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ :04/08 ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΟΣ – ΚΟΡΑΜΑ – ΑΒΑΝΟΣ - PASAMBAG ( 50 χλμ )

***Σημείωση : Νωρίς το πρωί προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική πτήση με το αερόστατο όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την πανέμορφη Καππαδοκία.

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την οικία (στάβλο), όπου διέμενε και κοιμήθηκε οσιακά ο Ομολογητής της Πίστεώς μας Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Συνεχίζουμε για Σινασό (Mustafapasa) όπου θα δούμε την εκκλησία  των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .Επίσης θα δούμε και το σπίτι του λόγιου Ρίζου. Συνεχίζουμε για το υπαίθριο μουσείο Κόραμα (Goreme ), με τις λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες και παρεκκλήσια, όπου υπάρχει η μοναστική πολιτεία που ανάγεται από τον 9ο – 14ο αιώνα. Εμείς θα σταθούμε στις πιο αξιόλογες Karanlik ( σκοτεινή εκκλησία) και την εντυπωσιακότερη απ’ όλες, Τοκαλί ( εκκλησία των Στεφάνων), με τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Χριστού .Στη συνέχεια φθάνουμε στο Pasambag τη γνωστή κοιλάδα των « νεραιδοκαμινάδων» από αυτό το σημείο ξεκινάει η κοιλάδα της Ζέλβης. Νωρίς το απόγευμα φθάνουμε στο Άβανος μια πόλη χτισμένη στον Άλυ ποταμό και είναι γνωστή  για τα αγγειοπλαστικά της είδη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Μετά το γεύμα μας προαιρετική διασκέδαση με ποτό και φολκλορικά συγκροτήματα. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ:05/08  ΠΡΟΚΟΠΙ  – ΜΑΛΑΚΟΠΗ -  ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ  (200 χλμ)

Πρωινό και  αναχώρηση για την υπόγεια πόλη Μαλακοπή (Derinkuyu)  με βάθος 85 μέτρων σε 8 διαφορετικά επίπεδα, με την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων να δεσπόζει στην είσοδό της. Συνεχίζουμε για την Ιχλάρα (Περίστρεμμα), μια κλειστή  κοιλάδα, γεμάτη από πρωτοχριστιανικές εκκλησίες που λαξεύτηκαν από τους βράχους. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η παλαιά Καρβάλη (Guzelyurt) με τον ομώνυμο ναό του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου, χτισμένο σε μια πλαγιά από πωρόλιθο θα δούμε επίσης την κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Μετά το γεύμα προαιρετικά παρακολούθηση του χορού των Δερβίσιδων από τα μέλη του τάγματος επικεφαλής του οποίου βρίσκεται ο «Σείχης». Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ :06/08 ΠΡΟΚΟΠΙ-ΠΡΟΥΣΑ ( 690 χλμ )

Πρωινό  και αναχώρηση για την Προύσα (Bursa). Μέσω Νεάπολης και Αλμυρής λίμνης  (Tuz Golu) περιφερειακά της Άγκυρας και μ’ ενδιάμεσες στάσεις στο Eskisehir  νωρίς το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο. Διανυκτέρευση .

7η ΗΜΕΡΑ : 07/08   ΠΡΟΥΣΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ( 450 χλμ )

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας  με την επίσκεψη του μνημείου του γνωστού μας Καραγκιόζη. Συνεχίζουμε για να δούμε το μαυσωλείο του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Osman και του υιού του Orhan,όπου θα έχουμε μια εξαιρετική πανοραμική θέα της Προύσας από το λεγόμενο « μπαλκόνι του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην Αρχαία Λάμψακο. Επιβίβαση  στο ferry boat και διασχίζοντας τα Στενά των Δαρδανελλίων, περνάμε στην απέναντι πλευρά, την Καλλίπολη (Gelibolu ),γενέτειρα της γνώστης σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα των Κήπων, ακολουθεί τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ ‘ οδόν άφιξη αργά το βράδυ  στην πόλη μας .

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο  σε δίκλινο δωμάτιο  465 €

Τιμή για μονόκλινο   580

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 

 • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Εισιτήρια καραβιών Καλλίπολη – Λάμψακο μετ’ επιστροφής
 • 2 διαν/σεις  στην Προύσα Hotel TIARA  4*
 • 1 διαν/ση στην Άγκυρα  Hotel New Park 5*
 • 3 διαν/σεις στην Προκόπι  Hotel  DINLER  5*
 • 6 πρωινά γεύματα
 • 6 δείπνα
 • Συνοδός  του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
 • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλο το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης κατ ‘άτομο
 • Φ.Π.Α εκδρομής

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Εισόδους μουσείων , αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών , πτήση με αερόστατο
 • Διασκεδάσεις ,ποτά , και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Φιλοδωρήματα : 20eur/ άτομο ( στους αχθοφόρους στα ξενοδοχεία , οδηγό ,ξεναγό )

 

Vergidis tours

ΓΡ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Φιλικής εταιρίας 63

Τ.Κ.69132

Κομοτηνή

Επικοινωνία

τηλ:    2531024188

κιν:   6979332265

            6979332261

email: info@vergidistours.gr

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας