KOΡΙΝΘΟΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΙΓΙΝΑ
5 ΜΕΡΕΣ 6-10/9/2024

…εξόρμηση στη γη της ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ & ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ως και το νησί του Σαρωνικού την Αίγινα!

 

ΙΣΘΜΟΣ– ΛΟΥΤΡΑΚΙ– ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ- ΝΑΥΠΛΙΟ-ΝΕΜΕΑ- ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΛΙΜΝΗ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΝΕΟΥ– ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ-ΖΑΧΟΛΗ- ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΑΙΓΙΝΑ  

 

5 ΜΕΡΕΣ                                                        6-10 Σεπτεμβρίου 2024

                       25-29 Σεπτεμβρίου 2024

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΡΑ 1η : ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΛΟΥΤΡΑΚΙ(770χλμ).

Αναχώρηση από το Δημαρχείο της πόλης μας στις 05:45. Στάσεις καθ’ οδόν για ξεκούραση καφέ & φαγητό ατομικά. Διέλευση από τις σήραγγες τα στενά των Τεμπών. Άφιξη στην παραλία Καραβόμυλου. Στάση για μπάνιο και γεύμα ατομικά. Συνεχίζουμε από κει και μέσω περιφερειακού συναντάμε την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Συνεχίζουμε για το Λουτράκι με στάση στον Ισθμό της Κορίνθου, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Ξεκούραση. Απολαύσετε εάν θέλετε και δεύτερο μπάνιο στην πεντακάθαρη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Δείπνο ατομικά. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 2η : ΛΟΥΤΡΑΚΙ- ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ- ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ.(175χλμ)

Πρόγευμα και παίρνουμε το δρόμο προς τα Γεράνεια όρη, όπου και το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Πατάπιου, προσκύνημα και αναχώρηση για την αρχαία Κόρινθο. Θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο, από όπου θα έχουμε θέα την Ακροκόρινθο. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Ναύπλιο. Στο δρόμο μας θα κάνουμε παράκαμψη για τα Δερβενάκια, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Κολοκοτρώνη και το εκκλησάκι Αγίου Σώστη.   Επίσκεψη πρώτα στο κάστρο του Παλαμήδη, όπου θα δούμε τη φυλακή του Κολοκοτρώνη και θα θαυμάσουμε από ψηλά το Ναύπλιο με το Μπούρτζι. Το τρενάκι στη συνέχεια (με δική μας προσφορά) θα σας κάνει  περιήγηση εντός της πόλεως που αξίζει τον κόπο. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε στα στενοσόκακα της πόλης, που ήταν ένα διάστημα και πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το ναό Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας. Φαγητό ατομικά και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Λουτράκι. Ξεκούραση. Ελεύθερο βράδυ. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 3η : ΛΟΥΤΡΑΚΙ- ΝΕΜΕΑ- ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΛΙΜΝΗ- ΜΟΝΗ Α.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΕΝΕΟΥ- ΖΑΧΟΛΗ- ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ.(230χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας. Στους πρόποδες των αρκαδικών βουνών σε υψόμετρο 330 μέτρων βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας όπου κατά την αρχαιότητα διεξάγονταν  οι Πανελλήνιοι Αγώνες των Νεμέων.  Ο επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου μπορεί να θαυμάσει μεταξύ άλλων το ναό του Δία και το αρχαίο στάδιο που είχε χτιστεί σε μια φυσική χαράδρα με φανταστική θέα και είχε  χωρητικότητα 40.000 θεατών. Συνεχίζουμε και καθοδόν θα δούμε τη λίμνη Στυμφαλία, όπου και ο ένας από του Άθλους του Ηρακλή. Συνεχίζουμε για την τεχνική λίμνη Δόξας, όπου μέσα στο νησάκι υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Προσκύνημα στο Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου της Φενεού, όπου φυλάσσεται και ο κάλαμος της Αγίας Βαρβάρας. Στη συνέχεια θα πάμε στη Ζάχολη(Ευρωστίνα) για γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μέσω Ξυλόκαστρου, όπου και στάση για καφέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

ΜΕΡΑ 4η : ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΑΙΓΙΝΑ.(195χλμ)

Πρόγευμα  στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον Πειραιά για μια ημερήσια προαιρετική εκδρομή με το πούλμαν εντός του νησιού, την Αίγινα του Σαρωνικού κόλπου. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Άφιξη στο λιμάνι και παίρνουμε το δρόμο για το βόρειο παραλιακό δρόμο του νησιού. Περνάμε από το μουσείο του ξακουστού γλύπτη Καπράλου, το σπίτι επί εικοσαετία του μεγάλου διηγηματογράφου και στοχαστή Καζαντζάκη, ως και τους αρχαίους τάφους των Αιγινητών Σαλαμινομάχων. Επίσκεψη στον ναό της Αφαίας Αθηνάς. Από εκεί μετάβαση στο μοναστήρι, όπου είναι θαμμένος ο Μυροβλύτης Άγιος Νεκτάριος ο Πενταπόλεως Αιγύπτου. Περιήγηση και προσκύνημα στη Λάρνακα του Θαυματουργού Θράκα Αγίου! Επιστροφή στο λιμάνι. Εδώ θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για γεύμα ατομικά στο λιμάνι. Επίσης στην Αίγινα, στο χρόνο που θα έχουμε στη διάθεσή μας, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε: το ναό του Απόλλωνος, το αρχαιολογικό μουσείο, το σπίτι του ναυάρχου Κανάρη, το μνημείο του βασιλιά Γεωργίου του Α, το κτίριο του ορφανοτροφείου(1829), το Κυβερνείο & το άγαλμα του Καποδίστρια. Επιστροφή στον Πειραιά, μετάβαση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση, Προαιρετική διασκέδαση και διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 5η : ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ- ΒΟΛΟΣ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ(905χλμ)

Πρόγευμα, επιβίβαση αποσκευών και αναχώρηση στις 08:00 για επιστροφή. Επίσκεψη προσκύνημα καθοδόν στη μονή της Αγίας Ειρήνης  της Χρυσοβαλάντως στην Αθήνα. Στάση στην τοποθεσία της μάχης των Θερμοπυλών. Εικονική περιήγηση στο κέντρο ενημέρωσης και φωτογράφιση του μνημείου. Στάση για καφέ κοντά στη Λαμία. Συνεχίζουμε  το δρόμο μας για το λιμάνι του Βόλου, στα γνωστά τσιπουράδικα, για να απολαύσουμε το μεσημβρινό μας γεύμα ατομικά. Συνεχίζουμε το δρόμο μας. Για επιστροφή με ανάλογες στάσεις για ξεκούραση, καφέ κλπ.  Άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ, ευχαριστημένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων, μιας Ελλάδας που μας εκπλήσσει πάντα!

                                                ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 300€, ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 280€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 360€

 

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΠΕΚΑ, VOUCHER, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενο τουριστικό πούλμαν. * Έμπειρο του γραφείου μας συνοδό. * Τέσσερις διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο PAOLO 4* επάνω στην παραλία στο κέντρο στο  Λουτράκι, με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. * Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια. Όλα τα δωμάτια, μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα και τα περιζήτητα οικογενειακά δωμάτια, έχουν όλες τις απαραίτητες παροχές και μπαλκόνι με θέα στην όμορφη πόλη μας, στο βουνό, η και με μερική θέα στην θάλασσα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπάνιο με ντουζιέρα, τηλέφωνο, τηλεόραση, κλιματισμό, Wi-Fi σύνδεση Internet & ψυγείο. *

*  Ταξιδιωτική Ασφάλιση Επαγγελματικής & Αστικής Ευθύνης με την ΑΝΑΞ. * Φ.Π.Α. *

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :  *Εισιτήρια Φ/Β για πούλμαν και άτομα για την Αίγινα. * Εισόδους αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

 

 

 

 

         O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις

 

VERGIDIS TOURS Φιλικής Εταιρίας 63 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλέφωνα: 2531024188   www.vergidistours.gr    info@vergidistours.gr